marți, 2 octombrie 2012

Ajutor pe Facebook si degradarea inteligentei umane

De multa vreme umbla pe Facebook postari prin care daca esti "atat de bun la suflet" si dai share la o anumita anomalie, site-ul de socializare va plati unui copil bolnav, batut sau mai stiu eu ce niscai centi pentru a putea duce o viata mai buna.
Mai oameni buni, cum dracu sa dea Facebook-ul sau mai stiu eu ce al site consacrat bani pentru ca voi sunteti atat de incompetenti mintal si chiar aveti impresia ca banii ajung acolo? Cum e posibil ca un om cu cativa neuroni sa nu isi dea seama ca asta e o totala cacealma? 
Sincer, eu unul sunt dezgustat de aceasta porcarie si ca un mic exemplu se poate citi mai jos un astfel de mesaj de "ajutor" si va las pe voi sa comentati mai mult sau mai putin decat ma duce pe mine mintea. Condoleante mintii si inteligentei fiintei umane.

"BAIAT DE 14 ANI, A FOST IMPUSCAT DE 6 ORI DE CATRE TATAL VITREG. BAIATUL O PROTEJA PE SURIOARA LUI DE 2 ANI PE CARE TATAL VITREG ( NENOROCITUL) AVEA INTENTIA DE A O VIOLA. MICUTA NU A FOST ...RANITA DATORITA CURAJULUI BAIATULUI. IN TOT ACEST TIMP MAMA ERA LA SERVICI. ACUM BAIATUL LUPTA PENTRU VIATA LUI SI DOCTORII SPUN... CA NU ARE SANSE, DECAT DACA FACE O OPERATIE FOARTE SCUMPA PE CARE MAMA NU O POATE PLATI. ASA CA FACEBOOK A ACCEPTAT SA DONEZE 45 CENTI DE FIECARE DATA CAND ACEST MESAJ ESTE PUBLICAT IN PROFILURILE VOASTRE. ASA CA DA-L MAI DEPARTE SI AJUTA LA SALVAREA UNEI VIETI! FA-O, NU TE COSTA NIMC !!!! Postatil va rog pt. o cauza buna!!!! hai mai,ca nu va dor mainile daca dati copy si paste;)".

Un comentariu:

Unknown spunea...

Din mare prostie. Pentru mine oamenii astia care cred ca ajuta cu un like sau cu o postare pe premiza ca acest lucru aduce bani celui in cauza, fara insa a ti se cere sa faci tu o donatie, mi se pare PROSTIE! Cu atat mai mult cu cat Facebook si Yahoo au anuntat oficial in nenumarate randuri ca nu exista asemenea metode de ajutorare. Poate vreun initiator de astfel de porcarii ne da o explicatie pertinenta pentru motivele care il determina sa faca asta inafara de prostie.