luni, 8 octombrie 2012

Biserica - storcatorul de fonduri

Pe langa ajutorul care il primeste religia din partea ONG-urilor, Biserica a mai dat o bomba in stil propriu de marketing si moneymaker.
Confruntarile dintre religie si Ministerul Educatiei continua si in acest an, astfel zilele trecute un  numar numai putin de 18 ONG-uri a depus o petitie la MECTS impotriva "atacurilor" formulate de doua persoane.
Petitia formulata de aceste organizatii suna cam asa:„Stimată Doamnă Ministru Ecaterina Andronescu, (...)De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate reală, se pretind a fi reprezentanți ai societății civile, încearcă pe toate căile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predării religiei, în paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” față de anumite categorii „discriminate” religios”.
A doua aberatie o reprezinta aplicatia lansata de insusi PS (a se citi Prea Sugar) Calinic prin care credinciosii se pot ruga online.
Cu ceva timp in urma, acelasi PS Calinic a venit cu o alta idee totaaaal formidabila. Daca numai exista locuri pentru decedati, nicio problema, o sa fie ingropati in picioare, in acest fel fiind loc de mai multi.
Ca o mica observatie, deloc critica, Biserica a ajuns un instrument de stoarcere nemiloasa de venituri din partea enoriasilor care permanent au mai multa incredere in acel om invizibil care din cate se vede chiar nu exista decat in oamenii care chiar ii poate ajuta (doctori, politisti, judecatori etc)

Niciun comentariu: