sâmbătă, 6 octombrie 2012

Intre tehnologie si realitate

Intre vechi si nou, intre Pitestiul de odinioara si orasul de acum, avem atatea diferente, atat de peisaj cat si de mentalitate umana. Pe vremuri erau simplele buticuri de cartier sau chiar magazinele mari din zona centrala, oameni plimbandu-se in costumul de duminica cu paltoanele inchise la culoare si cu celebrele palarii si bastoane in mana.Unii faceau plimbarea la picior, altii cu trasura cu cai. Astazi majoritatea sunt in centru cu telefonul la ureche sau in mana urland maneaua.
Ce vreau sa spun mai sus, poate ar fi momentul sa uitam din cand in cand de tehnologie, sa lasam macar pentru cateva ore telefonul din mana sau laptopul si sa iesim pur si simplu la o gura de aer proaspat prin diverse locuri ale micului oras gri de provincie.
Cu toate ca pare de domeniul trecutului ce aberez in randurile de mai sus, personal mi se pare o oaza de realitate, totusi traim in natura, chiar daca e plina de cladiri din beton si sticla si nu ne ducem minutele din viata intr-un mediu virtual.
Stiu ca zi de zi apar gadgeturi noi, care de care mai tentante care ne fac viata mai usoara, dar cand a fost ultima data cand ati simtit mirosul unei paduri fara un telefon in buzunar?

Niciun comentariu: