joi, 6 septembrie 2012

Avem Catedrala si nu avem ce manca

Aud in ultima perioada numai de probleme financiare ale statului, care din pacate, in loc sa dea un ban persoanelor care chiar au nevoie construiesc catedrale.
Idiotul de rand, in loc sa isi ia paine de cei 10 lei pe care ii mai are in casa, ii da la biserica ca sa iiciteasca popa acatistu in care se roaga la al batran din ceruri sa ii dea sanatate, pula sculata sau sa ploua cu bani si curve. Multi nu stiu defapt ca banii din acatiste si cutia milei ajung in buzunarul propriu si personal al preapizditului si preacurvarului slujitor al Domnului (nu stiu care domn, da in fine)
O propunere interesanta si viabila economiei romanesti ar fi impozitarea veniturilor bisericii.
Patriarhul Romaniei ar fi spus la un moment dat ca inainte sa vorbim sa ne gandim daca am ajutat Biserica (sau locul de barfa al donsoarelor de peste 60 de ani). Pai sorry, unii muncesc o viata intreaga si nu isi pot permite o casa - ei o au, o masina buna - ei au cu varf si indesat, sa isi construiasca o casa de 2 camere - ei au Catedrala Pizdirii neamului etc.
Ca tot a venit vorba de catedrala. Ce am fi putut face cu 400 milioane euro? raspunsul este DESTULE.
Ar fi putut sa construim sau sa refacem scoli, sa renovam spitale, sa facem orice alt ceva care ar fi ajutat poporul, da' nu frate, ce pula mea sa faca Biserica ceva bun, doamne fereste!

Niciun comentariu: