joi, 10 decembrie 2015

Orașul Lalelelor sau Orașul Pavelelor?

Pitesti, supranumit si orasul lalelelor pana de curand isi schimba fața drastic. De la minunatele parcuri in care cocalarii scuipau semințe în spațiul verde până la pădure, micul oraș de provincie era o oază de relaxare. Acum, din cauza ideilor celor doi edili (dracu mai știe cine conduce acum, Ionică sau Pendiuc?), fostul târg are un aer ... să îi spunem trist, ba chiar rece.
De câteva luni am părăsit Piteștiul, dar cu fiecare ocazie pe care o am revin în ”sătucul” meu natal. Mare mi-a fost mirarea când am vazut parcul din fața liceului Brătianu. Niște chestii (chiar nu știu cum să le spun) de tot rahatul din beton șiii pavele (hai că asta cu pavelele lui Pendiuc nu e nouă, Ștrandul, Centrul și alte zone sunt pline de așa ceva).
Acum, că văd mai rar Piteștiul, stau și mă gândesc: ”Bă, dacă într-o bună zi ajung acasă și nu știu să mai merg să îmi văd mama?”.

E nostalgic când stai și te gândești că pe vremuri, când erai un copil pus pe băut și pe alte tâmpenii, găseai peste tot parcuri în care să își rupi liniștit neuronul cu un pe de bere. Sau chiar bătrâneii care te înjurau că nu îi lași pe banca din parc (chiar dacă era singura ocupată) puteau să stea să se relaxeze și să se gândească pe cine mai înjură într-un mediu aproape natural. Acum ce se va întâmpla? Aaa, da! Spitalul Județean va avea mai mulți pacienți cu dureri de șale și reumatism.

În condițiile astea eu aș sugera ca denumirea orașului să fie schimbată din ”Pitești! în ”Bordurești”, ”Pavelești” sau ”Betonești”.


Niciun comentariu: