duminică, 8 decembrie 2013

Zăpadă cu Hrușcă și Bănică Jr. Cum își dau românii banii pe concerte fără sens

Primi fulgi de zăpadă au început să cadă în luna decembrie. Cum vin sărbătorile de iarnă unele vedete revin la viață și încep să cutreiere țara în lung și în lat ca să își umple conturile bancare la fel cum Moș Crăciun își umple tolba de cadouri pentru copii. Cele mai elocvente exemple sunt Ștefan Hrușcă și Ștefan Bănică Jr.
Începem cu al doilea, „micul Elvis obosit al României” care 11 luni pe an dă din gură, mai cu sens, mai fără sens la o televiziune română consacrată într-o emisiune unde vedetele își rup genunchii, mâinile și gâtul pentru a face „fapte bune”. Este vorba de tembelemisiunea „Dansez peste tine”, unde acest rockțn roller obosit gesticulează și țipă mai rău decât Dan Negru constipat pe budă. În luna decembrie învie și începe să iasă în fața românilor să le cânte aceleași piese an de an ... deh, e greu să compui ceva nou când zânele nu te mai suportă. Din câte am observat, deja foarte multă lume a uitat de artistul Bănică Jr.  și îl vede doar ca omul zbierător de tembeliziune. Poate e mai bine așa, într-un fel..
În luna sărbătorilor de iarnă toți românii îi pronunță numele, fie că le place, fie că vor să glumească. Ștefan Hrușcă, un naționalist convins, care s-a mutat de prea mulți ani în Canada, vine an de an în perioada Crăciunului să le cânte colinde de prea mult timp apuse miilor de români care plătesc un bilet la concertul „leristului”, cu toate că suma aceea este masa lor de Crăciun și Revelion adunată.  Probabil mulți nu au auzit de un CD player sau de internet și fug cât îi țin plămânii să îl auda pe „Crușcă” cum cântă trei acorduri la chitară și vociferează în microfon „Leru-i ler și iară ler” (ce Dumnezo e un ler!?).

Mai sunt și unii artiști care au mai multe concerte în această perioadă, dar și în timpul anului ajung pe la festivaluri sau concerte simple, astfel încât lumea îi poate vedea și asculta fără ca afară să fie -ț grade și să își sacrifice banii de sărbători pe niște concerte de doi lei. 

Niciun comentariu: