joi, 19 decembrie 2013

România comparabilă cu un bețiv notoriu

România a ajuns ca un bețiv notoriu care când încearcă să ajungă acasă merge un pas înainte, doi înapoi și după pic, iar când încearcă să se ridice uită drumul inițial și se duce...înapoi. Au trecut 24 de ani de când Republica Socialistă Română a picat și au venit la guvernare foști comuniști, acoliții și „studenții” lor, iar țara noastră nu a trecut de un nivel de civilizație, cu toate că am intrat in Uniunea Europeană și NATO.
Revoluția din 89 a fost o mică demonstrație a unor copii care vroiau să introducă în țară o adevărată democrație dar din câte se vede au reușit doar să își piardă viața pentru ca odraslele lor să vadă la televizor niște oameni care se dau democrați și care de fapt sunt conduși din umbra de foști membrii convinși de partid, astfel încât doctrina de stânga să continue.
Istoria României de la abdicarea lui Cuza a arătat un declin din toate punctele de vedere. Primul rege al României mici a încercat ceva, a reușit, regele României Mari a reușit să facă mai multe, iar după a început declinul. Din momentul în care a murit regele Ferdinand și a preluat Carol al II-lea (ambele mandate), mareșalul Ion Antonescu sau Mihai I România a fost în picaj liber și într-o „comunizare” excesivă. De la România „dodoloață” am ajuns un stat redus din punct de vedere al teritoriului și al valorilor naționale.
La sfârșitul anului 2013, când ar fi trebuit să valorificăm persoane cu o inteligență mai mare decât a lui Mircea Eliade sau  a lui Ferdinand (din punct de vedere politic), am ajuns să îi „aruncăm” afară ca să se bucure străinii, iar noi să rămânem cu niștre scriitori de cărți pușcîriabili (Adrian Năstase) sau premieri care copiază cuvânt cu cuvânt lucrări ale unor oameni care au muncit (Victor Ponta).

România la sfârșitul anului 2013 a ajuns o rușine pentru titlul de țară europeană, care conform actualei guvernări, merge mult mai bine față de anii trecuți. 

Niciun comentariu: