miercuri, 17 februarie 2016

Solidaritate cu iz electoral

Cu ceva mai mult timp liber am avut ocazia sa rasfoiesc un pic presa online, atat cea locala, cat si cea nationala. In mod special mi-au atras atentia doua subiecte si anume mitingul de la Pitesti, unde s-au adunat o suta, doua de persoane sa ceara demisia directoarei DSP, iar al doilea a fost asa zisul protest din fata Teatrului National Bucuresti in semn de solidaritate cu Antena 3.Cele doua evenimente mi-au adus aminte de nevoia romanului de a iesi in strada si a cere diverse. Poate unii chiar stiau pentru ce au venit, dar majoritatea sunt pe langa subiect. 
Miting cu iz electoral la Pitesti

Sursa: epitesti,ro
Un asa zis miting de solidaritatea a avut loc astazi in Piata Vasile Milea intre orele 17.00 -18.00, unde peste o suta de persoane au cerut demiterea directoarei DSP Arges si a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitesti. Protestatarii au scandat „Guvernul tehnocrat este grav… virusat!”, „Medici, respect, spitale, nu poveşti cu portocale!”, „Vrem să trăim, nu să murim!”, „Vrem să ştim adevărul: de ce ne mor copiii?” sau „Suntem alături de copiii din Argeş”. De asemenea, s-a strigat, printre altele, „Argeșul vrea adevărul!” și „Rușine, rușine!”.
Printr-un comunicat remis de Consiliul Judetean Arges, care nu are nici cea mai mica legatura cu cele doua institutii (acestea fiind in subordinea Institutiei Prefectului) se arata ca "reprezentanții protestatarilor au dorit să poarte un dialog cu conducerea administrativă a județului Argeș, astfel încât a avut loc o întâlnire cu Prefectul Județului Argeș, Mihai Oprescu, și Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău."

Reprezentantii societatii civile nu au fost altii decat Lavinia Nastase impreuna cu sotul sau, cunoscuta bine in presa locala ca o persoana cu un limbaj extraordinar de colorat si cu o activitate destul de obscura in domeniul politic. Cel de-al treilea reprezentant a fost candidatul pentru Primaria Pitesti din partea PNTCD Arges, Gigi Dinescu.
Din scurta mea perioada in care am dat cu pixul la unele publicatii din Pitesti, am avut ocazia sa ii cunosc pe cei trei, Pe Lavinia Nastase am avut ghinionul sa o cunosc exact in timpul campaniei electorale din 2012, lucru care mi-a lasat un gust foarte amar. Pe Gigi Dinescu l-am cunoscut la primele conferinte de presa ale partidului pe care il conduce, lucruri prea interesante nereusind sa aud de la dansul. Cat din activitatea sa din cadrul Consiliului Local nu pot spune ca am ce sa laud.
Revenind la protestatarii de meserie din Pitesti, acestia sunt aceiasi inca din 2012 cand se cerea demisia fostului Presedinte Traian Basescu. La acel moment PSD Arges a scos in strada atat argeseni cat si oameni din alte judete.

In loc de galeti oamenii au primit promisiuni

Tot in comunicat remis de CJ Arges se mai arata ca la finalul intalnirii prefectul Mihai Oprescu a promis ca "toate cererile protestatarilor vor fi transmise, în cel mai scurt timp, Ministrului Sănătății, Patriciu Cadariu Achimaș, și Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă". Nici Florin Tecau nu a stat departe de spectacolul electoral, venind si el cu propuneri si promisiuni. "De asemenea, președintele Florin Tecău a propus înființarea unei comisii de dialog social cu societatea civilă în domeniul sănătății și a declarat că în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Județean Argeș Argeș va adopta o hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar familiilor ai căror copii au fost răpuși de boală." se mai arata in comunicat.

Pensionarii antenisti la atac

Sursa: Vice.com
Al doilea eveniment pe ziua de astazi a fost mitingul in semn de solidaritate cu Antena 3, care a ramas fara sediu si automat fara loc de masacru al breslei de jurnalist. Dupa ce am citit mini-interviurile luate de redactorul de la Vice.com nu am stiut exact ce sa fac, sa rad sau sa plang?
Avand in casa pe mama care e trecuta bine de a doua tinerete, pot sa zic multumesc ca nu e "antenista. Un domn protestatar, trecut bine de 80 de ani declara senin ca in cazul desfiintarii Antenelor majoritatea protestatarilor vor fi ingropati la Universitate. Fain... Destul ca de fiecare data cand treceam pe acolo ma impiedicam de mumiile stravezii care urlau "Jos Basescu!" (care da, nu mai este presedinte de mai bine de un an), acum o sa ma impiedic si de pietre funerare.
Revedind la subiectul initial, pensionarii stransi intr-o asa zisa solidaritate, cer de prin 2012 demisii, cer exact ce aud la Antena 3. Acest pseudopost de stiri, o arma mediatica a partidelor ALDE si PSD, a reusit sa spele mintile pensionarilor cu atatea minciuni incat imi e greu sa cred ca o sa se mai poata face ceva pentru ei. Sincer, imi e mila de bucuresteni in momentul de fata pentru ca vor trebui sa suporte huiduielile si mumiile de la TNB.

Niciun comentariu: