joi, 29 noiembrie 2012

Politicianu-i ca un obiect caznic

Somnoroase pasarele, pe la Senat se aduna. Nu sunt versurile lui Eminescu ci doar realitatea crunta in care traim. Avem la sefia Senatului un nene pe la vreo 40 de ani care prefera somnul si total altceva in afara de munca si ca premier un Mickey Mouse care se ocupa atat de intens de plagiate si in colaboare cu alti presedinti de partide fost comuniste pun la cale suspendari de presedinte sau de alte persoane publice cu functii mari.
Acum, cica e campanie electorala. Toti sunt cu acelasi mesaj: "Crestem salariile si pensiile", "Daca ne votati o sa fie o Romanie mai buna si mai curata" etc.
Cum dracu sa va mai cred acum? De cel putin 21 de ani aud porcariile astea (ceilalti doi nu eram nici macar in stadiu de proiect) cand o ducem din ce in ce mai rau. Cum dracu sa mai votam aceaiasi clasa politica dupa vremea in care barbatii isi luau femeia de par in pestera pentru procreare? Cum dracu sa votam candidati cu dosare penale pentru evaziune fiscala, santaj, trafic de influenta sau, mai rau, pentru viol sau pentru a ii vedea in plen jucandu-se Solitaire sau uitandu-se la porn?
Sunt satul pana in gat de aceasta cacealma politica cu neanderthalieni, oameni cu o singura particica a creierului functionala, adica cea a bagatului mainii in fondurile tarii pentru propria persoana sau a propriului neam.
In ultima perioada am vazut ca au aparut campanii precum "Romania Altfel" unde sunt implicati tineri care chiar au dorinta si vointa de a face ceva pentru mica tara ex-comunista. Sunt acei oameni care vor sa scape populatia de vechituri (exact ca intr-o casa, un obiect uzat numai functioneaza la fel de bine precum unul nou) si sa intinereasca cat de cat tochitura politica din cele doua camere parlamentare si din cele n partide aflate in tara.
Acum sunt curios, pe 9 decembrie ramanem cu vechiturile sau ne mai intinerim si noi un pic prin Parlament?

Niciun comentariu: