luni, 30 martie 2015

BOR si evaziunea religioasa

A trecut ceva timp de cand nu am mai pus degetul pe tastatatura pentu a scrie ceva serios sau mai putin serios.
in ultimele zile, rasfoind facebook-ul din diverse motive, am tot citit despre faptul ca ANAF a inchis mai multe firme pe motivul ca nu dau bon fiscal. In acel moment m-am gandit un pic la faptul ca BOR nu a facut acest lucru niciodata (in conditiile in care incaseaza sume fabuloase de la credinciosi).

Cum ar fi impozitarea bisericii?

Unii ar sari de cur in sus, mai ales slujitorii impaiati cu aur ai Domnului. Conform credintei banului, sau ortodoxismului in termenul cunoscut de oricine,  spiritualitea nu se taxeaza, ci doar primeste. Din punct de vedere economic ar fi o mana cereasca pentru dezvoltarea tarii, care oricum trece printr-o perioada inca tulbure.

Se cunoaste deja ca BOR detine monopolul pe comertul cu lumanari si alte obiecte bisericesti. Bani in plus pentru BOR, bani mai putini la buget. Sau mai simplu spus, evaziune fiscala legala.
Probabil as putea sa stau pana maine si sa scriu despre ce inseamna evaziunea religioasa, dar din cauza faptului ca politicienii romani fac totul pentru biserica si se ajuta de "minunile" oferite de obiectele sfintite cu putetea divina a banului prefer sa inchid telefonul si sa continui sa imi beau berea cu speranta ca pe viitor mioriticul credincios sa se trezeasca la realitate si sa se gandeasca mai bine cand se va duce data viitore la Biserica si ii tranteste preotului bani fra chitanta sau bon fiscal.

Niciun comentariu: