duminică, 19 august 2012

Tara arde si USL-ul se lauda

In ultima perioada s-a tot vorbit, ba pe la tv, ba pe la conferinte de presa de delicatul subiect - referendumul. USL-ul nesatisfacut de neimplinirea cvorumului tot lupta, prin cai din ce in ce mai miselesti pentru a acapara puterea si sa isi umple buzunarele, deja pline de peste 20 de ani de dominatie rosie.
Inainte de '89 se vorbea de comunism, unde cei mai mari comunisti sunt acum marii democtrati (precum Iliescu, Nastase, Voiculescu etc), dar in momentul de fata vorbim de o noua forma politica in tara, neocomunismul.
Ca sa inteleg mai bine, am cautat un pic pe net ce inseamna neocomunismul si am gasit urmatoarele:
"Neocomunismul s-a născut ca urmare a ascensiunii rapide în funcții politice de prim rang a unor foști membrii influenti, dar de linia a doua ai PCR, a fostilor ofiteri de securitate, a unor asa-zisi disidenti ai regimului sau unor indivizi condamnați de statul socialist pentru infracțiuni de drept comun.
Având același scop, acela de a ajunge cât mai repede la conducerea statului și de a umple vidul de putere creat, aceștia au beneficiat de acces nelimitat la resursele economico-strategice ale fostului stat socialist și au reușit, în foarte scurt timp, să acapareze puterea politică, autopropunandu-se și alegându-se reciproc în funcțiile de conducere ale statului."
Lucrul acesta s-a intamplat in ultimele aproximativ 110 zile, de cand a ajuns la puetere guvernul USL. Totul a inceput prin schimbarea premierului, a continuat cu acapararea CCR, Avocatul Poporului si schimbarea ministrilor. Acum tot ce le-a mai ramas este sa puna mana si pe presedentia tarii, ca pe urma sa transforme tara din nou in Republica Socialista Romana si de a invia PCR-ul.
Acum vreau sa ma axez pe motivele lor.
Toata propaganda lor a fost sub forma " Basescu e de vina, Basescu a taiat pensiile si salariile". Ok, le-a taiat, dar acum avem ce pune pe masa si nu suntem in situatia Greciei, sau cel putin nu riscam sa ni se dea un sut in dorsal de la UE si sa fim exclusi din cauze financiare si reusim inca sa ne platim datoriile facute de FSN si PSD.
Dar acest lucru este pe moment, de la primele transe date inapoi bugetul o sa scada drastic si atunci pensionarii nu o sa isi mai primeasca nici macar jumatate din ce au, bugetarii o sa fie dati afara pe capete din lipsa de fonduri, scolile o sa stea mai mult inchise din cauza grevelor, etc.
Singura institutie care o sa reziste o sa fie, din pacate, Biserica. Prostii tot sa se duca sa isi dea banii de ultima paine ca sa ii ajute Dumnezeu si popii o s-o duca atat de bine si o sa se ajunga la dicatatura din Evul Mediu, cand Papa taia si spanzura.



Niciun comentariu: