duminică, 15 iulie 2012

Romania in defavoarea cetatenilor

As vrea sa incep altfel, dar nu pot. Romania in ziua de astazi pe plan politic a ajuns mult mai rau decat o tara comunista, in  care premaritul lider taie si spanzura. Astazi monseur Ponta si monseur Antonescu isi fac de cap in micuta tara prin netaria lor de caracter..
Au incercat sa instaureze un regim totalitar prin inlaturarea tuturor fortelor constitutionale printre care CCR si Avocatul Poporului, pentru simplul fapt sa puna mana pe tot ce a mai ramas bun in mica tara europeana si pentru a putea duce tara in situatia Greciei sau mai rau.
Nu ar fi de mirare daca ar incepe sa comenteze anumite evenimente politice, chiar criminale de la inceputul secolului 20 si sa se dea mai mari politicieni decat Bratienii sau o parte din regii Romaniei (pe Iorga il las de o parte din cauza faptului ca era un istoric si nu un politician adevarat) si sa isi ia nasul pe sus ca sunt cu anumite functii nemeritate si o sa duca tara  in colaps.
Crin Antonescu, tot respectul meu pentru faptul ca e rocker, dar ca politician sa se lase de meserie.Mai bine ramane pe poker si muzica decat sa stea ca presedinte interimar si sa faca tampenii. Ar fi in stare sa piarda tara la poker exact ca regele Carol al II-lea (momentele cand a pierdu nordul Bucovinei, Cadrilaterul, etc).
Cea mai mare greseala, in schimb, a Romaniei din ultimii 23 de ani este alegerea lui Victor Ponta care este un Mikey Plagiatus, mai mult extras din desenele lui Walt Disney.
Actual Romania se duce usor, usor spre un totalitarism sau mai bine zis, se intoarce la forma de guvernare de dinainte de '89, spre comunism, un singur partid politic in majoritate (care mai e si de stanga) si din cate vad vrea sa ramana singurul. Mickey Plagiatus vrea sa taie si sa spanzure impreuna cu Antonescu, si nu pentru popor ci in favoarea lor.
O alta problema a tarisoarei noastre este cea a formei de guvernare.Exista N partide care nu fac altecava decat sa faca aliante. Avem USL (PNL(dreapta) + PSD + PC (stanga)) care vor democratie teoretic si defapt marsavesc dupa orice forma de putere pentru a putea acapara tara.
Probabil singurele scapari ale tarii mici de provincie europeana ar fi urmatoarele:
1. Doua partide politice in Parlament in proportie de 60 % si restul sa fie oameni de cultura
2. Intoarcerea monarhiei in tara.Nu prin Regele Mihai ci prin Printul Charles care are destule influente in intreaga lume si ar reusi sa aduca tarisoara noastra scumpa pe plan international destul de sus

Niciun comentariu: